Beregening tegen de vorst

In het voorjaar van 2017, het eerste met bloeiende fruitbomen op de boerderij, was het meteen raak; nachtvorst tot -4 graden. Gelukkig beschikken de Boxtelse Herenboeren in de boomgaard over een installatie voor nachtvorstberegening.

Aan de noordzijde van de boerderij is een put geslagen van 42 meter diep met daarop een pomp. Die pomp maakt het mogelijk om alle gewassen te beregenen en de dieren te drenken. Maar de maximum capaciteit is ingegeven door de behoefte om te kunnen beregenen tegen schade door nachtvorst in de boomgaard.

Op het moment dat in de bloesemtijd een sensor meldt dat het nulpunt is bereikt, wordt de beregening aangezet. Om de 18 meter is daartoe een sproeikop geïnstalleerd met een bereik van 9 meter.

Meer over fruit

Deze inhoud is geblokkeerd vanwege jouw cookievoorkeuren.

Accepteer alle cookies om deze content weer te geven.
Wijzig jouw cookievoorkeuren.

Deel dit bericht: