2016: varkens in het bos, in een hut

Als een varken het voor het zeggen had, waar zou het dier leven? En hoe? En wat doet het dan zoal de hele dag? Het zijn dit soort vragen die aan de basis staan van de zoektocht van Herenboeren Nederland naar de meest optimale manier van varkens houden.

Een varken leeft van nature in of in de buurt van bos. Toen we begin 2016 de Boxtelse herenboerderij ontwikkelde, is ervoor gekozen hen in ieder geval een bosperceel aan te bieden. Daar hebben we vijf half ingegraven hutten geplaatst waarin de dieren kunnen slapen, schuilen of rusten. De hutten zijn rond van binnen en 3,60 meter in doorsnede. Door ze rond te maken, kunnen de dieren elkaar niet in een hoek duwen. En omdat varkens daar waar ze slapen, niet mesten, blijven de schuilhutten mooi droog en schoon.

Begin juni 2016 verwelkomde de Herenboeren in Boxtel de eerste dieren.

Meer over varkens

Deze inhoud is geblokkeerd vanwege jouw cookievoorkeuren.

Accepteer alle cookies om deze content weer te geven.
Wijzig jouw cookievoorkeuren.

Deel dit bericht: