Houden van hennen en hanen, maar hoe? Wat was het idee

Toen Herenboeren Nederland in het voorjaar van 2016 de Boxtelse Herenboerderij gereedmaakte voor de productie, lag er een beperking op de maximale hoogte van bouwwerken; zo ook op die van een kippenhok. Dat mocht maar 1 meter hoog zijn. Dit was dus een belangrijke randvoorwaarde voor ons ontwerp, en de realisatie.

Het idee was om het kippenhok en de bijbehorende weides te splitsen. Broedse kippen (op elke moment circa 50) zouden in een klein deel van het kippenhok zitten. Vanaf het moment dat ze uit het ei kropen, konden de kuikens dan terecht in een kleine weide met enkel andere kuikens. Het grootste deel van het hok was bestemd voor het gros van de hennen en hanen. Zij zouden de beschikking krijgen over een veel grotere uitloopweide.

Meer over kippen

Deel dit bericht: