Hoe gaan we predatie van onze kippen tegen?

Het zo natuurlijk mogelijk houden van hennen en hanen, kent verschillende uitdagingen. De belangrijkste op de Herenboerderij in Boxtel is ‘hoe houden we ze in leven’. Predatie uit de lucht (havik, buizerd) en op de grond (de vos) hebben onze kippen en hanen geen goed gedaan.

In onze verkenningstocht naar een geschikt houderijsteem, hebben we sinds december 2017 de mobiele kipcaravan van Peter van Agt in de boomgaard staan; als experiment dus. Er zitten ongeveer 235 kippen in, die overdag buiten scharrelen (behalve tijdens de afschermplicht), ’s nachts in hun caravan op stok gaan en er een ei leggen. Op Facebook kregen we al de suggestie om een net over de uitloop te spannen, iets waarmee we begin 2017 hebben ge√ęxperimenteerd. Maar is dat natuurinclusief? Nee. Kan het anders? We hopen het.

Wat we ons nu afvragen, is of er andere ingrepen zijn dan het spannen van een net om predatie tegen te gaan?

Deze inhoud is geblokkeerd vanwege jouw cookievoorkeuren.

Accepteer alle cookies om deze content weer te geven.
Wijzig jouw cookievoorkeuren.

Deel dit bericht: